Spring naar inhoud

Koopmans Clean Label Bind-it genomineerd voor 'Innovation Award 2019'

Datum

In de categorie 'Clean Label & Natural' is onze Clean Label Bind-it geselecteerd als één van de meest innovatieve productontwikkelingen. Ons binding systeem voor vlees, vis en vega viel op, na een uitgebreide test op kwaliteit én verbruikskosten.

Onder de noemer 'Recognising excellence in Food ingrediënts' worden jaarlijks de Innovation awards uitgereikt aan nieuwe producten met een grote meerwaarde voor de foodbranche. Onze Koopmans Clean Label Bind-it is hiervoor geselecteerd! Dinsdag 3 december op de Food Ingredients beurs in Parijs is de finale.

Een gouden combinatie van prijs en kwaliteit

Twee belangrijke selectiecriteria van de professionele vakjury zijn: kwaliteit en verbruikskosten. Voor Bind-it zijn wij tot de kern van de korrel doorgedrongen om alles eruit te halen wat erin zit: puur rendement. Koopmans Bind-it is uitgebreid getest op verschillende industriële productlijnen en heeft veel voordelen voor voedselproducenten. Het product is eenvoudig toe te voegen aan het substraat en heeft goede vervormingseigenschappen. Het deeg kan gemakkelijk voor langere tijd worden bewaard (bijvoorbeeld tijdens productiestops) omdat de textuur van het deeg zeer stabiel blijft. Gevormde producten zijn gemakkelijk te transporteren over de lijnen en de producten kleven niet aan elkaar. De producten kunnen zonder problemen worden gehakt en gepaneerd en na (voor)bakken of koken blijft de binding in het eindproduct uitstekend. Een ander voordeel is dat Koopmans Bind-it zeer robuust is en kan worden gebruikt voor verschillende recepten en substraten. Het is dus niet nodig om veel verschillende bindmiddelen op voorraad te hebben. De enige variabele is de dosering die afhankelijk is van het type substraat en de hoeveelheid vrij water in het substraat. De technologen van Koopmans zijn hooggekwalificeerd om voedselproducenten op maat te adviseren. Last but not least is de prijsstelling van Koopmans Bind-it zeer acceptabel en biedt het voedselproducenten de mogelijkheid om hoogwaardige hamburgers te ontwikkelen en te produceren.

Clean Label

Voor consumenten leidt een recept met Bind-it tot sappige eindproducten met een kort etiket met ingrediënten die ze uit hun eigen keukenkastje herkennen. Een ander voordeel is dat het bindmiddel volledig zal oplossen in het eindproduct en er is geen nasmaak door het bindmiddel.

Ontdek het op de Food Ingredients beurs in Parijs

Meer weten over Clean Label Bind-it of onze andere waardevolle producten uit graan? Bezoek ons op de Food Ingredients beurs!

Parc des expositions, Parijs 

Van: 3 t/m 5 december

Stand: 7Q80

Meer info: https://www.figlobal.com/fieurope/