Spring naar inhoud

Beleef Natuurkracht!

Bewust omgaan met mens, milieu en natuur: dáár geloven wij in. Samen maken we de wereld van morgen, waarin ook onze kinderen kunnen groeien en leven. Daarom biedt Koopmans Natuurkracht. Met als basis duurzame grondstoffen en een duurzame keten. Van zaaien en oogsten tot malen en bakken: wij halen duurzame waarde uit elke graankorrel. Zodat je met smaak verantwoord kunt genieten.

Dit is Natuurkracht!

  • 100% Natuurlijk
  • Transparante keten
  • Van Nederlandse bodem
  • Biologisch
  • Gezondheid

Natuurkracht staat voor vijf classificaties: 100% Natuurlijk, Transparante keten, Van Nederlandse bodem, Gezondheid en Biologisch. Ons complete assortiment is geclassificeerd. Elk product van Koopmans beschikt over 1 of meerdere classificaties. Voor de bakker is per product inzichtelijk welke classificaties van toepassing zijn. Als bakker kies je dus zelf hoeveel Natuurkracht je wilt. Wij werken continu aan verdere verduurzaming van het complete assortiment.
 

100% Natuurlijk

Gemaakt met alleen natuurlijk ingrediënten en hulpstoffen. Onze producten zijn vrij van e-nummers en clean label.

Transparante keten

De volledige keten is bekend en transparant: van akker tot bakker.
Van akkerbouwer en collecteur tot schipper en molenaar: we kennen de complete keten, alle schakels en bijbehorende partijen die een rol spelen. Dit zorgt dus voor brood met een helder verhaal! Je weet precies waar de tarwe is gegroeid en welke weg het daarna heeft afgelegd tot in de bakkerswinkel.

Van Nederlandse bodem

Het graan komt van Nederlandse akkers. Ons assortiment 'Van dichtbij' bevat een variant molenmeel, een banketbloem, een witte bloem en de BT80.
De tarwe is verbouwd op zorgvuldig gekozen akkers in Nederland. Je weet hierdoor op welke akker het graan is verbouwd. Wij werken hiervoor nauw samen met akkerbouwers en de collecteur. De interesse bij Nederlandse akkerbouwers om bakwaardige tarwe te gaan telen wordt steeds groter. 

Biologisch

Biologische grondstoffen uit een volledig gereguleerde keten.
Bij de productie van deze biologische grondstoffen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met natuur, dier en mens. Bij het verbouwen van de tarwe en rogge worden bijvoorbeeld geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. De onafhankelijke toezichthouder Skal Biocontrole bewaakt de gehele (productie)keten van biologische grondstoffen.

Gezondheid

Minder vet, zout, olie of suiker, meer vezels en eiwitten als gezondere oplossingen.

Meer weten?

Bak met Koopmans Natuurkracht!

Download onze Natuurkracht-brochure voor meer informatie.