Spring naar inhoud

Over Koopmans Foodcoatings

Met de pure graankorrel als vertrekpunt, ontwikkelen en produceren wij de meest innovatieve en smaakvolle foodcoating oplossingen.

Pure voedingsverrijking vanuit de graankorrel

Dagelijks zijn we bezig met het ontwikkelen en produceren van innovatieve foodcoating oplossingen gebaseerd op graan en rogge. De combinatie van ons high-tech productieproces én onze uitgebreide kennis van de graankorrel zorgt voor kwalitatief zeer hoogwaardige foodcoatings.
We ontwikkelen, vaak samen met klanten, nieuwe concepten en oplossingen op maat: crumbs, batters en blends.

We zoeken doorlopend naar de beste oplossingen om voeding te verrijken op een natuurlijke en pure wijze

Willem Jan Leunissen - Manager Foodcoatings

Crumbs

Van traditionele harde crumb tot zeer luchtige crumb in vele kleuren: Koopmans Foodcoatings heeft uitgebreid assortiment. Meer dan honderd soorten, die allen variëren in luchtigheid en kleur. Met onze crumbs krijgt elk product een smakelijk en passend krokant laagje. Meer over onze crumbs


Batters

De vraag naar producten met een lekker krokant korstje groeit. Het basis product moet natuurlijk mals blijven en alle goede eigenschappen behouden. Onze batters zorgen hiervoor! Ze verbinden het basisproduct met de crumb of creëren zelfstandig een smakelijk krokant toplaagje. Meer over onze batters


Blends

Een onderscheidend uiterlijk voor uw eindproduct? Dat bereikt u met ons grote assortiment blends. De ruim 100 soorten blends van Koopmans Foodcoatings zorgen voor een extra bijzonder jasje op maat. Een specifieke kleur gemixt met een speciaal ingrediënt? Een verrassend driekleurenlaagje? Het kan! Samen met u geven we elk product een eigen look en feel. Meer over onze blends


Graanmolen en foodcoating onder één dak

Bij Royal Koopmans vindt u de graanmolen en het foodcoating productieproces onder één dak. U koopt de breadcrumb, batter of blend dus bij de bron. Ons productieproces is transparant en de kwaliteitscontrole start meteen bij de basis: de graankorrel. We kunnen direct sturen op eiwitgehaltes en zorgen voor exact de juiste samenstellingen van meel en bloem. We combineren verschillende technieken zoals malen, mixen, agglomereren, verhitten en bakken.

Trends en Innovatie

Consumententrends & ontwikkelingen

Een product dat aansluit bij de wensen van de consument: goede kwaliteit, onovertroffen smaak en zo puur én eerlijk mogelijk. Dáár zetten wij op in. Dit doen we door samen met u te kijken naar de foodcoatingsoplossingen die passen bij de consument waar u zich op richt.  Wij bieden oplossingen op verschillende vlakken zoals:

  • Biologisch;       
  • Volkoren;
  • E-nummervrij;
  • Oven oplossingen;
  • Minder zout, suiker, vet.

Van coating tot eindproduct
Onze betrokkenheid stopt niet bij het leveren van foodcoatings. Continu spelen we in op trends en wensen van onze klanten. In ons KIEM-innovatiecentrum komen we samen tot verrassend nieuwe oplossingen en producten. Wensen, ideeën of vragen? We denken graag mee.


Duurzaamheid

Bewust omgaan met mens, milieu en natuur: daar geloven wij in. Bij Koopmans is duurzaamheid geen doel op zich, maar een manier om keuzes te maken en inhoud te geven aan onze processen en productontwikkeling, gebaseerd op duurzame grondstoffen en een duurzame keten.

Lees meer over onze samenwerking met partners in duurzaamheid.